снимкак pixabayПандемията от COVID-19 стана причина за страха и тревогата на

...
снимкак pixabayПандемията от COVID-19 стана причина за страха и тревогата на
Коментари Харесай

СЗО: К19 психира милиони

снимкак pixabay

Пандемията от COVID-19 стана причина за страха и паниката на милиони хора по целия свят. Това съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус в петък. Той прикани страните да усилят бюджета за тази сфера.

Част от казуса е сривът в работата на организациите, които се занимават с психологичното здраве на жителите, добави той, съобщи

" Липсата на обществени контакти, породена от пандемията, оказва огромен резултат върху психологичното здраве на доста хора ", сподели Гебрейесус на виртуална конференция от Женева.

Психичното здраве беше " пропуснат въпрос в световното опазване на здравето ", до момента в който не стартира пандемията, макар че 1 милиарда души по света живеят с психологични разстройства, сподели Гебрейесус. В страни с ниски или междинни приходи 75% от хората с такива проблеми даже не биват лекувани.

Пандемията сътвори още повече опасности за хората с психологични проблеми. Невъзможността от срещи с хора лице в лице, както и заплахата за медицинския личен състав и обществените служащи, са спомагателни затруднения, които доведоха до утежняване на качеството на грижата за психологичното здраве на милиони хора.

Според СЗО решението е в това да се влага доста повече в лекуването на психологичното здраве и страните би трябвало да усилят бюджета, който отделят за тази сфера.

Броят на случаите на COVID-19 е близо 25 милиона в света. Повече от половината инфектирани към този момент са оздравели, само че жертвите на вируса са над 800 000. Най-висок е броят на случаите в Съединени американски щати, където те са близо 6 милиона и в Бразилия и Индия, където има по над 3 милиона доказани положителни случаи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР